România, între COD GALBEN de instabilitate atmosferică şi COD PORTOCALIU de căldură

România, între COD GALBEN de instabilitate atmosferică şi COD PORTOCALIU de căldură
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo, astfel că, în următoarele ore, în regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice şi zonele de munte pentru se menţine atenţionarea de instabilitate atmosfericã accentuatã, iar în restul ţării temperaturile rămân ridicate.

Astfel, în cursul zilei de luni, 7 august, îndeosebi în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.Astfel de fenomene vor fi în cursul serii și în regiunile sudice, dar pe arii mai restrânse.

Tot luni, valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82...84 de unități.

 

 

Loading...
Comenteaza