News alert Se schimbă vremea. COD GALBEN de ninsori şi viscol, inclusiv la Cluj

Se schimbă vremea. COD GALBEN de ninsori şi viscol, inclusiv la Cluj
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori şi  viscol în zona montană, valabilă pentru mai multe judeţe, printre care şi Cluj.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă până miercuri dimineață, la ora 10.00, pentru precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

 În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara apoi vor fi mai ales ninsori.
Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți rafalele vor fi în jurul a 60...70 km/h.

De asemenea, tot până miercuri dimineaţa, la ora 02.00, meteorologii au emis o atenţionare meteo COD GALBEN de ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană.  În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

Poza noua 11.02.2019

Loading...
Comenteaza