News alert Val de caniculă peste Cluj! Temperaturi de până la 37 de grade

Val de caniculă peste Cluj! Temperaturi de până la 37 de grade

Un val de caniculă, care va lovi în următoarele zile întreaga țară, ar putea aduce și la Cluj temperaturi de peste 35 de grade.

Potrivit unei informări meteorologice emise de ANM, în cursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Conform estimărilor, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35...37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș.               

De asemenea, meteorologii anunță că, în intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest. 

Loading...
Comenteaza