Veşti de la meteorologi. Ce se întâmplă cu "primăvara" din februarie

Veşti de la meteorologi. Ce se întâmplă cu "primăvara" din februarie

Săptămâna începe cu câteva zile cu temperaturi mai mari decât mediile normale ale perioadei, însă, de joi, vremea se mai schimbă.

"Și săptămâna aceasta va fi o săptămână mai caldă decât normal, chiar dacă temperatura e în scădere. Temperatura va scădea treptat, până spre sfârșitul săptămânii. Ne vom situa în limitele normale ale regimului termic. Aceste limite au crescut și ele. Am ieșit de sub cea mai rece lună a anului. Avansăm binișor. Limitele normale sunt la maxime -1 până la 6 grade. La sfârșitul săptămânii, ajungem la 0, chiar și 7-8 grade", a declarat, la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

Săptămâna aceasta aduce puțin soare, în diferite părți ale țării, după cum urmează: azi - partea de SE, jumătatea de vest nori și ploi azi. Marți, miercuri, chiar mai puțin soare decât azi. Ploile sunt din ce în ce mai puține. În NV și centru, ceva soare. Dincolo, ceață, mai spune meteorologul.

La munte, însă, continuă să cadă ploi, lapoviță și ninsori.

Spre sfârșitul săptămânii, precipitațiile vor scădea, adaugă Elena Cordoneanu, chiar dacă norii vor fi destul de mulți. 

Regimul termic pentru sfârșitul de săptămână va fi chiar puțin peste normal. Nopțile sunt calde pentru această perioadă, în mare parte din țară avem minime pozitive.

"În Capitală, azi este frumos, mâine apar ceața și norii, miercuri putem să avem și burniță. Vremea este caldă, pentru această perioadă, dar în răcire. Azi sunt până la 11-13 grade, sfârșitul de săptămână aduce 6, 7 chiar 8 grade", mai spune meteorologul Elena Cordoneanu.

Loading...
Comenteaza