Vine primăvara? Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vine primăvara? Prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii spun că, joi, temperaturile, în special cele diurne, vor fi mai ridicate şi se vor situa peste cele caracteristice perioadei.

Joi înnorările vor fi persistente în Maramureş, Crişana, nord-vesul Transilvaniei unde, izolat vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie, iar în zona montană aferentă acestor regiuni vor predomina ninsorile.

În restul ţării, cerul va fi variabil, dar mai ales dimineaţa, pe arii restrânse în sud şi în est, precum şi în zonele depresionare va fi ceaţă sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniţă. Izolat, în primele ore ale zilei se va formă polei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0...2 în zonele cu ceaţă mai persistentă din sudul Moldovei şi 11...12 grade în sud-vestul Olteniei.

La munte valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât ieri. Cerul va fi variabil, cu înnorări în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii relativ restrânse, cu precădere în partea a doua zilei, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special la altitudini mari, unde va spulbera temporar zăpada. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vineri, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în dealurile subcarpatice din sud și est. În regiunile vestice, nordice și centrale, mai ales în a două parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor predominant sub formă de ninsoare, în Maramureș, Transilvania și Moldova, mai ales ploi și lapoviță în Banat, Crișana și nord-vestul Olteniei. La munte va ninge. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, dar și ușor mai ridicate la deal.

Sâmbătă, valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor marca o scădere în toată țara, chiar accentuată în nord, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între –2…0 grade în nord şi centru și pozitive în restul ţării până la 5 grade în Oltenia. În regiunile extracarpatice, pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe și fulguieli. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații spre seară în vest. Izolat se va semnala polei, iar dimineața vor fi condiții de ceață.

Loading...
Comenteaza