Vitamina C și Zincul luptă cu răcelile şi gripele

Vitamina C și Zincul luptă cu răcelile şi gripele
Tusea, stranutul, starea generala alterata, cu dureri musculare, de cap, chiar febra, sunt cateva dintre simptomele suparatoare ale unei raceli. Sezonul rece se apropie si trebuie sa-i oferim organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a se apara.

Vitamina C este un puternic antioxidant care ne ajută să ne curățăm organismul de radicalii liberi astfel ne ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Atunci când suntem sănătoși, această vitamină ajută să avem tegumente sănătoase, mușchi puternici și contribuie la înteținerea prostatei și a retinei dar și la absorbția fierului.

Zincul este mineralul care se regăsește în cea mai mare cantitate după fier și se află concentrat în oase, mușchi, prostată și retină. Zincul este o componentă vitală în producerea enzimelor, grăbește vindecarea rănilor și are un rol important în sistemul imunitar și sistemul reproducător.

Cercetările arată că doza de 1000 mg de vitamina C plus 10 mg zinc sunt combinația ideală pentru cei care se luptă cu infecțiile virale sau răcelile, scrie ncbi.nlm.nih.gov.

Loading...
Comenteaza