Vremea în septembrie. De la peste 30 de grade, la sub 10 grade

Vremea în septembrie. De la peste 30 de grade, la sub 10 grade

ANM a emis o nouă prognoză pentru următoarele două săptămâni. Diferența între temperaturile maxime și minime se accentuează.

Chiar dacă în calendar s-a schimbat foaia, vara nu se lasă cu una cu două, astfel că, potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă în primele două zile de prognoză, în Transilvania, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade, dar se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 26 de grade.

În perioada 5-7 septembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28...29 de grade, urmând ca apoi temperaturile să coboare treptat spre valori normale, în jurul a 22 de grade, în intervalul 10-15 septembrie. Media minimelor termice se va situa între 12 și 14 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 8...10 grade. Ploi slabe vor apărea pe arii restrânse în zilele de 3 și 4 septembrie, iar în perioada 7-12 septembrie temporar vor fi averse și este posibil ca izolat să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.

Loading...
Comenteaza