News alert Weekend cu Cod Galben şi Portocaliu: Ninsori, lapoviţă şi viscol. Vezi HARTA

Weekend cu Cod Galben şi Portocaliu: Ninsori, lapoviţă şi viscol. Vezi HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, Cod Galben şi Cod Portocaliu de vreme severă pentru weekend.

Potrivit meteorologilor, începând de vineri seara şi până duminică seara (intervalul 14 decembrie, ora 19 – 16 decembrie, ora 18), aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

În noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi mai ales ninsori, iar din a doua parte a zilei de sâmbătă,  în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

COD GALBEN Interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 23 – 16 decembrie, ora 18

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul  și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 06 – 16 decembrie, ora 12

Fenomene vizate: ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă, viscol

Zone afectate: conform hărții și textului

În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Poza noua 14.12.2018

sursa: ANM

Loading...
Comenteaza